петак, 24 мај 2019

Инвестиција ЕПС-а за развој туризма на Сребрном језеру

27.

мај
2017.

Пуштена у рад ТС „Велико Градиште 3“

У Великом Градишту пуштена је у рад нова трафостаница „Велико Градиште 3“ 35/10 kV у коју је „Електропривреда Србије“ инвестирала 95 милиона динара, да би се обезбедили боље напајање и услови за развој туризма на Сребрном језеру.

 

 

- Трафостаница „Велико Градиште 3“ јесте почетак новог развоја за Сребрно језеро и неколико општина, које се наслањају на Сребрно језеро. Грађани и привреда овог краја сада имају бољу поузданост у испоруци електричне енергије. ЕПС ће се борити да се што пре обезбеди напајање и друге обале језера – рекао је Милорад Грчић, в. д, директора ЕПС-а приликом пуштања у рад те трафостанице.

Грчић је истакао да је ова инвестиција потврда намера ЕПС-а за унапређење ефикасности и подизања квалитета дистрибутивних услуга и да су обезбеђени сви предуслови за привредни и туристички развој Сребрног језера.

- Улагањима у све делове система од копова преко електрана до дистрибутивног сектора „Електропривреда Србије“ свакодневно показује да има сигурну будућност. Само модернизацијом наших капацитета можемо опстати и даље бити најсигурнији енергетски ослонац за грађане и привреду Србије – истакао је Грчић.

Драган Милић, председник општине Велико Градиште захвалио је ЕПС-у и истакао значај електроенергетске инфраструктуре за развој туризма на Сребрном језеру.

- Нова трафостаница је окосница за ширење туризма, превасходно на 200 хектара на самој обали Сребрног језера, где ће будући инвеститори имати прилику да граде нове хотеле и нове садржаје. Ово је пример како би држава требало, преко јавних предузећа, да помаже развоју локалних самоуправа – рекао је Милић.

Дејан Савић, директор огранка ЕД Пожаревац, рекао је да је изградња ТС „Велико Градиште 3“ омогућила прикључење новоизграђеног водоизворишта „Острово“.

- Изградња и реконструција електроенергетских објеката, уз стални рад на смањењу губитака у дистрибуцији електричне енергије, представља приоритет за запослене - рекао је Савић.

Отварању ТС „Велико Градиште 3“ присуствовали су Зорана Стојковић, извршни директор за корпоративне послове у ЕПС-у, представници менаџмента ЕПС-а, Никола Новаковић, директор пословног система ОДС „ЕПС Дистрибуције“, Радисав Урошевић, директор техничког система ОДС „ЕПС Дистрибуције“, представници локалне самоуправе и извођача радова.

 

 

 

 

 linija

ОГРАНЦИ

 

       ev