среда, 13 децембар 2017

Улагања ЕПС-а гаранција за будућност

апр

Ревитализација било ког објекта у систему "Електропривреде Србије" је улагање у будућност и боље пословање наше компаније. Сваки динар уложен у модерне технологије значи и унапређење живота грађана Србије и рада привреде - рекао је Милорад Грчић, в.д. директора "Електропривреде Србије", поводом завршетка реконструкције трафостанице "Крушевац 2". Грчић је нагласио да ће "Електропривреда Србије" наставити улагања у модернизацију дистрибутивне мреже и свих других делова система - од рударских до термо и хидро постројења.

У нову опрему и радове у трафостаници "Крушевац 2" уложено је око 72 милиона динара. Стара опрема замењена је модерном, што ће допринети унапређењу ефикасности и подизању квалитета дистрибутивних услуга.

Обновљену трафостаницу, једну од најстаријих у Крушевцу, обишли су и градоначелник Крушевца Драги Несторовић, као и представници "ЕПС Дистрибуције" и извођача радова. Несторовић је рекао да је у овакве и сличне пројекте већ инвестирано на стотине милиона динара у пројектима који су координирани са ЕПС-ом.

- Инвестирање у инфраструктуру је предуслов даљег развоја града. У претходних неколико година смо започели инфраструктурно опремање овог подручја, а наставићемо и у будућности – рекао је Несторовић.

Трафостаница се налази надомак фабрике хемијске индустрије "Жупа", поред некадашњег "Трајала" сада у власништву велике америчке компаније "Cooper tyres".