недеља, 23 септембар 2018

У једном дану откривено 47 крађа

12.
феб.

Акције монтера и полиције у Нишу и на Златибору

Монтери "ЕПС Дистрибуције" само у једном дану открили су 47 случајева неовлашћене потрошње електричне енергије у укупно 189 контрола на подручју Ниша и Златибора, а у сарадњи са нишком полицијом откривена је и ухапшена трочлана криминална група. 

Чланови те групе осумњичени су за уградњу лимитатора у електрично бројило којим се умањује потрошња за више од 70 одсто. Трочлана група, међу којима је и једна жена, ухваћена је приликом недозволјене манипулације на мерном месту, а приликом претреса, с обзиром на то да их нишка полиција већ дуже време прати, откривене су обележене новчанице у износу од 600 евра. Ухапшени починиоци нису радници нишке дистрибуције. При хапшењу осумњичених затечене су бланко оловне пломбе, гумирана кљешта за утискивање државног жива и уређај који су користили за враћање стања на индукционим бројилима.

На подручју Златибора откривена је неовлашћена потрошња 757.787 киловат-сати у вредности од око 11 милиона динара. Реч је о 12 случајева крађе електричне енергије откривених у укупно 107 контрола.

Монтери ЕПС-а наставиће свакодневно да контролишу мерна места како би се спречила неовлашћена потрошња електричне енергије и поштовао Закон о енергетици. 

 

 

 

 linija

ОГРАНЦИ

 

       ev