недеља, 18 август 2019

Нове технологије за унапређење дистрибутивне мреже

мај
2019.

Делегација „Шнајдер електрика“ посетила ЕПС “

Делегација француске компаније „Шнајдер електрик“ посетила је „ЕПС“ и разговарала са Милорадом Грчићем, в. д. директора ЈП ЕПС о детаљима пројекта модернизације система управљања у дистрибуцији електричне енергије.

- Увођењем нових технологија у систем, „Електропривреда Србије“ стално унапређује пословање и ниво услуга које пружа својим корисницима. Велики инвестициони циклус који успешно реализујемо омогућава да ЕПС остане стабилан енергетски ослонац економског развоја Србије – рекао је Грчић на састанку.

У делегацији „Шнајдер електрика“ били су Изабел Трибо, директор за енергетске системе на глобалном нивоу и Драгољуб Дамљановић, директор сектора енергетике и сервиса за област југоисточне Европе.

- Шнајдер електрика као француска компанија која је у потпуности посвећена модерним решењима у области енергетике спремна је да подели искуство стечено у целом свету и подржи развој ЕПС-а – рекла је Трибо.

ЕПС и ОДС „ЕПС Дистрибуција“ припремају пројекат аутоматизације средњенапонске дистрибутивне мреже на територији целе Србије који ће обухватити увођење решења „паметне мреже“ и набавку и уградњу опреме у више сегмената. Реализација пројекта омогућиће побољшање параметара поузданости и расположивости дистрибутивног система, смањење техничких губитака, знатно брже лоцирање кварова и значајне уштеде.

Састанку су присуствовали и Бојан Атлагић, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“ и представници ЕПС-а и ЕПС Дистрибуције задужени за реализацију пројекта.