недеља, 17 јануар 2021

Трафостаница за 21. век

5.

окт
2020.

Милорад Грчић обишао градилиште ТС Златибор 1

Радови на завршетку изградње нове трафостанице „Златибор 1“ теку по плану и очекујемо да буде под напоном око 15. децембра – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора јавног предузећа „Електропривреда Србије“, приликом обиласка градилишта.

 

 

Опширније...

Пуштена у рад нова ТС Лозница 2

11.

јун
2020.

Улагања ЕПС-а за бољи живот грађана

У модернизацију електродистрибутивне мреже у лозничком крају ЕПС уложила је око 1,5 милијарди динара, а данас смо пустили у рад нову трафостаницу „Лозница 2“ од 110 киловолти, вредну 460 милиона динара – рекао је Милорад Грчић. в. д. директора ЈП ЕПС. 

 

 

Опширније...

Енергетски ослонац за грађане и привреду Крушевца

8.

јун
2020.

Пуштена у рад ТС Крушевац 3

У Крушевцу је пуштена у рад реконструисана и дограђена трафостаница „Крушевац 3“ чиме је „Електропривреда Србије“ обезбедила квалитетније и стабилније напајање града Крушевца и више од 50.000 корисника. 

 

 

Опширније...

ЕПС инвестира и модернизује

22.

мај
2020.

Милорад Грчић и Дарко Глишић пустили у рад нову ТС „Чучуге“

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Дарко Глишић, председник општине УБ, пустили су у рад нову трафостаницу 35/10 kV „Чучуге“, која ће додатно побољшати сигурност напајања електричном енергијом грађана и привреде овог дела Србије.

 

 

Опширније...

Позив грађанима за очитавање бројила

30.

март
2020.

Заједно против ширења корона вируса

„Електропривреда Србије“ ће у току ванредног стања због епидемије корона вируса уложити максималне напоре да у оквиру редовних активности очита бројила свих купаца, поштујући све мере заштите. 

 

 

Опширније...

Мобилне трафостанице до краја године на мрежи

29.

нов
2019.

Добра сарадња Европске уније и ЕПС-а

Прва од укупно четири мобилне трафостанице које је Европска унија донирала "Електропривреди Србије" пуштена је у пробни рад у Крушевцу. Тиме је почела нова фаза пројекта за модернизацију дистрибутивне мреже и оспособљавање дистрибутивног система за брже реаговање у ванредним ситуацијама.

 

Опширније...

Већа енергетска стабилност за Београд

28.

нов
2019.

Милорад Грчић обишао радове на повезивању ТС „Београд 23“

- У оквиру модернизације електромреже у Београду „Електропривреда Србије“ провући ће каблове испод аутопута од нове трафостанице „Београд 23“ код Аутокоманде и тако обезбедити стабилно снабдевање државних институција, болница, привредних субјеката и других корисника у центру града, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС приликом обиласка радова.

 

Опширније...

Положен камен темељац за ТС у Тутину

30.

јул
2019.

Инвестиције ЕПС-а за развој југозапада Србије

Полагањем камена темељца у Тутину почела је изградња нове трафостанице „ЕПС-а“ која ће омогућити прикључење нових корисника и развој привреде у Тутину и Новом Пазару. Камен темељац за ТС 110/35/10 kV вредну 2,5 милиона евра, положили су Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, Кенан Хот, председник општине Тутин и Бојан Атлагић, в. д. директора „ЕПС Дистрибуције“. 

 

 

Опширније...

Брзо отклоњени кварови на мрежи

24.

јун
2019.

Екипе ЕПС-а се избориле са невременом у Београду

Брзим реакцијама екипа „ЕПС“-а и ОДС „ЕПС Дистрибуције“ у најкраћем року отклоњени су кварови на мрежи које је изазвало невреме у Београду, рекли су Александар Антић министар рударства и енергетике и Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, приликом обиласка једне од трафостаница која је била поплављена на Новом Београду. 

 

 

Опширније...

Почела реконструкција ТС „Горњи Милановац“

11.

јун
2019.

Најмодернија трафостаница у Горњем Милановцу

Постављањем камена темељца почела је реконструкција трафостанице 110/35 kV „Горњи Милановац“ снаге 2x31,5 MW, која ће знатно побољшати поузданост напајања купаца на подручју ове индустријски веома важне општине. 

 

Опширније...

Нове технологије за унапређење дистрибутивне мреже

16.

мај
2019.

Делегација „Шнајдер електрика“ посетила ЕПС “

Делегација француске компаније „Шнајдер електрик“ посетила је „ЕПС“ и разговарала са Милорадом Грчићем, в. д. директора ЈП ЕПС о детаљима пројекта модернизације система управљања у дистрибуцији електричне енергије.

 

Опширније...

Мобилне трафостанице за брже реаговање

25.

април
2019.

Подршка Европске уније „Електропривреди Србије“

Захваљујући финансијској подршци Европске уније, дистрибутивни систем „ЕПС“-а добио је четири мобилне трафостанице помоћу којих је могуће брже реаговање у ванредним ситуацијама као што су поплаве и пожари. 

 

Опширније...